Gevorderden

Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt voor alle cursussen italiaans voor gevorderden. Van de vijf erkende studie aanbieders bieden alleen: LOI, NHA en Studieplan gevorderden cursussen italaans aan. NTI en Laudius hebben deze cursus soort niet in haar assortiment. Om jullie direct een beeld te geven in de kosten en mogelijkheden wordt er onderstaand direct een tabel weergegeven met de mogelijkheden bij de drie eerderl genoemde cursus aanbieders.

Cursus Aanbieder Duur Kosten Opmerkingen
Italiaans voor gevorderden LOI 10 maanden 10 x €44,50 = €445,- Gratis headset bij inschrijving voor Audio oefeningen Meer informatie
Gevorderden Spoedcursus LOI 5 maanden 5 x €89,- = €445,- Gratis headset bij inschrijving voor Audio oefeningen Meer informatie
Beginners en Gevorderden LOI 16 maanden 16 x 43,50 = €696,- Combinatie Cursus inclusief Gratis headset bij inschrijving voor Audio oefeningen Meer informatie
Italiaans voor Gevorderden NHA 12 maanden 12 x €21,50 = €229,- incl. CD’s en Discman Meer informatie
Gevorderden Studieplan Studieplan 5 maanden 1x €175,- of 8x €24,30 = €194,40 Gratis USB Pen Meer informatie

LOI

Met een gevorderde cursus breng je je basis schrijven spreken en luisteren naar een hoger ontwikkeld niveau. Na het afronden van deze cursus wordt je niet beperkt tot alleen vocale uiting van de italiaanse taal maar ook in schrift zul je jezelf prima verstaanbaar kunnen maken. Dit natuurlijk wel als alle opdrachten en opgaven keurig worden uitgevoerd. Ook de kennis in meer verschillende woorden zal een grote boost krijgen. Tot slot leer je meer over het land en cultuur zelf omdat de cursus realistische voorbeelden gebruikt.

Na afronding van de cursus is een officieel internationaal erkend examen mogelijk. Hiervoor betaal je €120,- voor deelname wat één keer per jaar rond juni wordt gehouden. Als je geen examen wilt of hoeft te doen, kun je ook gewoon een erkenning van de studie aanvragen voor vijfentwintig euro. Dit is niet officieel erkend maar geeft wel aan dat je deze studie gevolgd hebt.

NHA

NHA biedt ook de gevorderden cursus aan. Op de website van deze aanbieder wordt uitgelegd dat deze vervolgcursus voor het perfectioneren van de taal kunde is. Na afronding moeten alle gesprekken of media artiekelen gemakkelijk te begrijpen zijn.
Ook is er een mogelijkheid om een combinatie cursus te doen van beginners en gevorderden. Hierbij doe je als eerste de beginnerscursus en aansluitend direct het vervolg voor gevorderden.
Het voordeel is dat je in deze combinatie enige maanden bespaard in vergelijking met twee losse studies.

Studieplan

Studieplan is opzicht de goedkoopste aanbieder van cursusmateriaal. Wij zeggen expres “studiemateriaal” omdat je bij studieplan in principe zelfstudiepakketten koopt. Om hier daadwerkelijk verder mee te willen komen moet je wel een zekere dicipline bezitten. Veel mensen die kiezen voor studieplan maken hun opdrachten en of studie niet volledig af. Er zit namelijk totaal geen prestatie drang of druk op. Dit is het grootste verschil met de overige aanbieders. Mocht je van jezelf wel weten dat je goed gediciplineerd te werk kan gaan, eigen doelen kan stellen en altijd kunt houden aan je leer planning, is de gevorderden cursus van studieplan ideaal.
Vergeleken met LOI heb je geen internationaal examen mogelijkheid. Zodra je een cursus italiaans volgt voor bijvoorbeeld werk, kan een internationaal erkend diploma je beter helpen bij solicitaties. Denk dus goed na welke cursus beter bij jou past.