Italiaans voor Beginners

Deze pagina staat volledig in het tegen van personen die willen beginnen met leren van de italiaanse taal. Op deze pagina beperken we ons dus puur tot de italiaanse cursussen voor beginners. Voor een snel overzicht zie je onderstaand de mogelijke beginners cursussen bij de 5 grootste zelfstudie aanbieders in Nederland.

Cursus Aanbieder Duur Kosten Opmerkingen
Italiaans voor beginners LOI 10 maanden 10 x €35,- = €350,- Gratis headset bij inschrijving voor Audio oefeningen Meer informatie
Beginners Spoedcursus LOI 5 maanden 5 x €70,- = €350,- Gratis headset bij inschrijving voor Audio oefeningen Meer informatie
Beginners en Gevorderden LOI 16 maanden 16 x 43,50 = €696,- Combinatie Cursus inclusief Gratis headset bij inschrijving voor Audio oefeningen Meer informatie
Italiaans Beginners NTI 11 maanden 11 x €30,- = €330,- 29,95 inschrijfkosten + 5% korting bij betaling in 1 keer Meer informatie
Italiaans Beginners NTI 16 maanden 16 x €20,70 = €331,20 Meer informatie
Italiaans voor Beginners NHA 12 maanden 12 x €21,50 = €229,- incl. CD’s en Discman Meer informatie
Zelfstudie beginners Studieplan 9 maanden € 175,- (of 4 x €24,30) + 19,95 inschrijving = €194,95 Zelfstudie! Meer informatie
Beginners Laudius Laudius 5 maanden 1x €199,- of 4x €51,90 Gratis USB Pen Meer informatie

LOI

LOI heeft het meest uitgebreide assortiment op het gebied van cursussen italiaans. Er zijn onder andere:
– Standaard Beginnerscursus
– Beginners spoedcursus
– Beginners en gevorderden combi
– Italiaans als zelfstudiepakket

Voor alle bovenstaande cursussen is er geen vooropleiding nodig. Bij alle cursus inschrijvingen van de LOI krijg je een gratis headset om je audio oefeningen te kunnen beluisteren.
LOI zegt zelf de ideale cursussen aan te bieden door onder ander de grote diversiteit aan oefenopdrachten. Ook krijg je gemotiveerde begeleiding van docenten moet veel ervaring. Tot slot krijg je een officieel diploma.

NTI

Een voor opleiding is niet nodig om deel te nemen aan deze cursus. Voor eventuele vragen kun je jouw aangewezen docent contacteren. Dit geld ook voor verbeteringen van je huiswerk en dergelijke. NTI zegt dat je na het volgen van deze cursus een aardig mondje italiaans kan spreken, lezen en schrijven. Het volgen van kranten en nieuwsberichten zal dus zeker moeten lukken.
Na afronding van deze cursus ontvang je niet direct een diploma. Wel kun je een certificaat laten maken waarop staat weergegeven dat je de cursus hebt voltooid. Dit kost dan vijfentwinting euro totaal.

Onderstaan zie je een screenshot van de verschillende cursus mogelijkheden bij NTI

italiaans voor beginners

NHA

Bij NHA krijg je onder andere het volgende materiaal:CD’s, Discman, Digitale geluidsbestanden en een Vertaalcomputer.
Na het einde van de cursus is er de mogelijkheid om een officieel examen te doen voor een erkend diploma. Hierbij moet je wel mimimaal een 5,5 halen.

NHA_italiaans

Er is ook een combinatiepakket nodig waarbij italiaans voor beginners wordt gecombineerd met italiaans voor gevorderden. Ook hierbij heb je geen voorkennis nodig. Met deze combinatie cursus doe je twee cursussen achtereenvolgens in één planning. De totale cuur van deze combinatie is 15 maanden. Het grootste voordeel bij deze combinatie cursus is dat je met maar drie maanden meer studeren óók de gevorderden cursus kan afronden.

Studieplan

Onderstaand hebben wij een screenshot gemaakt van het lesmateriaal van studieplan.
Lesmateriaal studieplan

Deze cursus is één van de goedkoopste voor namelijk €169,- waarbij je eventueel in 8 termijnen kan betalen. Dit betekend acht termijnen van €23,45 per termijn.
De duur van deze cursus

Ook bij studieplan kun je een certificaat aanvragen als bewijs van het volgen van de cursus. Voor dit certicaat is er wel een bijbetaling benodigd van €12,95.

De duur van de studie wordt volledig door jezelf bepaald. Als er 60 minuten per dag wordt gestudeerd ben je binnen negen maanden helemaal klaar. Dit betekend dus dat deze cursus geen vast schema heeft van leren. Zelf dicipline zal hier extreem belangrijk zijn, om te voorkomen dat het cursusmateriaal ergens onder het stof blijft liggen.

Tot slot ontvang je als extraatje een MP4 Touch met camera bij inschrijving.

Laudius

Je ontvangt bij Laudius onder andere: mappen met lesmateriaal, CD’s met audio oefeningen, discman en een headset met microfoon
Bij Laudius kun je ook een soort certificaat aanvragen wanneer je al jouw opgestuurde huiswerk met minimaal een 5,5 is beoordeeld.

Laudius cursus informatie: italiaans voor beginners